top of page
ONDERNEMEN IN DE ARTISTIEKE SECTOR

TAKEOFFANTWERP
LIVE

17 OKTOBER_ TRIX

INSPIREREN

CULTURE TALKS

Studeer je een artistieke opleiding en wil je je eigen onderneming starten? Nieuwsgierig naar de mogelijkheden om creatief aan de slag te gaan? TAKEOFFANTWERP voorziet een inspirerende namiddag specifiek voor jou! De culture talks loodsen je doorheen de startup essentials van artistiek ondernemen. Een boeiend programma op maat van de kunstenaar! 

INSPIREREN

WORKSHOPS

Laat je inspireren door interessante workshops. Je kan kiezen uit een uiteenlopend aanbod aan ondernemersvragen en -praktijken. Kies en mix, stel zelf je programma samen.

Ontdek het aanbod
ENJOY

LIVE TALKSHOW

Tijdens een live talkshow ontdek je wat de stad Antwerpen aan jonge ondernemers te bieden heeft. Op zoek naar inspiratie? Wil je (binnenkort of... ooit) starten met een eigen project of onderneming? Heb je nood aan een netwerk, tools of advies? Of krijg je gewoon energie van anderen die goed bezig zijn? You are welcome! 

NETWERKEN

SHOWCASE

Let's get physical! In de Try-out Area maak je kennis met veelbelovende, jonge ondernemers. Verschillende dienstverleners staan klaar om jou de nodige informatie te geven. Per onderwijsinstelling is er een contactpersoon aanwezig waarbij je o.a. ter plekke je statuut kunt aanvragen. Uiteraard is dit ook hét moment om je netwerk uit te breiden!

Copyright-JelleJansegersPhotography -PO - Kickoff - Big event Zuiderpershuis -0957- 111022
Copyright-JelleJansegersPhotography -PO - Kickoff - Big event Zuiderpershuis -0697- 111022
IN 1 - 2 - 3

SCOOR JE GRATIS TICKET

1

STEL JE
PROGRAMMA SAMEN

Speciaal voor de creatievelingen onder jullie bieden we de Culture Talks aan. Vervolgens kan je nog een workshop uit ons aanbod kiezen. Afsluiten doen we met een Live Talkshow, een echte aanrader!

2

CLAIM JE
GRATIS TICKET

Je workshops gekozen? Claim je gratis ticket via het registratieformulier. Hier kan je ook tickets aanschaffen voor elke workshop. Let op, voor sommige workshops zijn de plaatsen beperkt! 

3

ALL SET! 
ENJOY TOA LIVE 2023

Je bent helemaal klaar voor TAKEOFFANTWERP LIVE. Laat je alvast inspireren en duik in ons uitgebreide video archief. Hier vind je inspirerende talks, workshops en verhalen van student-ondernemers terug.

14u00 - 18u00

CULTURE TALKS

Money, money, money

Er zijn heel wat mogelijkheden om je creatieve project of je werking te financieren. Maar hoe vind je de weg naar de meest geschikte vorm voor jouw organisatie of activiteiten? Tijdens deze workshop geven we een duidelijk overzicht van de verschillende soorten financieringsvormen. Money, money, money! 

Sofa gesprek

Benieuwd hoe jonge creatieve ondernemers hun eerste stappen zetten en welke juridische en financiële keuzes ze maakten? Tijdens een sofagesprek getuigen enkele artistieke ondernemers over hun keuzes, struggles en successen. Beeldende kunst, muziek, mode en literatuur zijn vertegenwoordigd! 

Werken in cultuur: statuten en vergoedingen

Ben je of wil je aan de slag in de cultuursector? Wil je weten of je beter zelfstandige of werknemer wordt? Of is het interessanter om een vzw of andere organisatie op te richten?  En hoe kan je bijverdienen in de sector? Tijdens deze workshop overlopen we de verschillende manieren waarop je als cultuurwerker aan het werk kunt en vergoed kan worden. We dagen je uit om na te denken over je droom en je concrete ambities! 

Copyright-JelleJansegersPhotography -PO - Kickoff - Big event Zuiderpershuis -0733- 111022
INSPIREREN

WORKSHOPS

18u30 - 19u30

Beheerst je werk jou?

Naast al dat ondernemen mag je jezelf natuurlijk niet vergeten. Een gezonde work-life balans is de sleutel tot een gelukkige ondernemer. We helpen je in deze workshop omgaan met stress, timemanagement, mentaal welzijn, onzekerheid… Want een ondernemer die goed in zijn vel zit is er twee waard!

LINE-UP

Marleen Miechielsen // Triple A Talent Academy

18u30 - 19u30

Midjourney: hoe Generative AI gebruiken in je onderneming

Hoe kan AI het toekomstige ondernemerslandschap vormen? Digital trends kunnen we niet meer wegdenken, maar wat betekent AI voor de toekomst van je eigen onderneming? SINC zet samen met Vincent Buyssens de koers vooruit en begeleidt jullie door het ondernemen van morgen.

LINE-UP

SINC

18u30 - 19u30

Een financieel plan van A tot Z

Een financieel plan: waar te beginnen? Meer moet niet gezegd worden, hier ontdek je hoe je van A tot Z een financieel plan uitwerkt voor je onderneming!

LINE-UP

SBB accountants & adviseurs

18u30 - 19u30

Prijszetting

Zowel bij beginnende als bij gevestigde culturele en creatieve ondernemers leeft er onzekerheid over de waarde van hun werk. Welke waarde weerspiegelt je werk en hoe bepaal je die waarde? Vraag je te veel, dan mis je klanten. Vraag je te weinig, dan creëer je geen duurzaam inkomen. Je prijs moet passen bij je verhaal, je verdienmodel, je imago en je klanten. In deze workshop bekijken we de basistechnieken van waardencreatie en prijszetting.

LINE-UP

Cultuurloket

18u30 - 19u30

Marketing: jouw onderneming in de spotlights

Jasper Dockx, founder van De Twaalfde Man Media, loodst je tijdens deze inspirerende talk door de nieuwste trends op sociale media en toont hoe je ze effectief kunt integreren in je strategie. Kom meer te weten over formats zoals Tiktok, Stories en Reels en krijg waardevolle inzichten om jouw online aanwezigheid te versterken en relevant te blijven met jouw onderneming.

LINE-UP

Jasper Dockx // Twaalfde Man

18u30 - 19u30

Startup Essentials

Je hebt (g)een idee en wilt een bedrijf opstarten: hoe begin je daar aan? Hoe maak je van een idee een onderneming? Wat zijn de do’s en dont’s van een succesvolle startup? Wie is mijn ideale klant? Waar kan ik terecht voor juridische ondersteuning? Misschien zie je de bomen door het bos niet meer tussen al deze startuptermen. Maar geen zorgen! Wij gaan samen met jou door het ABC van een startup en beantwoorden al je vragen.

LINE-UP

Voka Antwerpen-Waasland

20u00 - 21u15

LIVE TALKSHOW

Tijdens een live talkshow ontdek je wat de stad Antwerpen aan jonge ondernemers te bieden heeft. Op zoek naar inspiratie? Wil je (binnenkort of... ooit) starten met een eigen project of onderneming? Heb je nood aan een netwerk, tools of advies? Of krijg je gewoon energie van anderen die goed bezig zijn? You are welcome! 

Copyright-JelleJansegersPhotography -PO - Kickoff - Big event Zuiderpershuis -0750- 111022
Copyright-JelleJansegersPhotography -PO - Kickoff - Big event Zuiderpershuis -0759- 111022

PROGRAMMA

14u00
Culture talks
18u00
Einde culture talks
18u30
Workshops
19u30
Einde workshop / break
20u00
Live talkshow
21u15
Showcase / netwerkmoment
23u00
The end
THE VENUE

TRIX

Trix is het muziekcentrum van Antwerpen. Muziek is de taal waarmee we artiesten, jongeren, muziekliefhebbers, de inwoners van deze stad... verbinden.
 

Wij zijn ook een bruisend netwerk van kunst- en jeugdspelers, muzikanten en muziekliefhebbers. Het aanbod op onze podia, in onze werkplaats, op locatie in de stad is het resultaat van een gepassioneerd team en die boeiende samenwerkingen.

Informatie over de bereikbaarheid van Trix kan je hier bekijken.

Scherm­afbeelding 2023-06-02 om 17.49.56.png
bottom of page